Automatizacija zgrade

Podelite s drugima

Naši telefoni

+381 11 2853-258

Radno vreme ponedeljak-petak 8.30 do 16.30

Ili putem maila office@wilo.rs, na koji ćete sigurno dobiti odgovor!

Naša lokacija

WILO Beograd d.o.o.

Tetovska 72
11000 Beograd

LON

Standardizovani BUS sistem nezavisan od proizvođača, za izgradnju lokalnih mreža od inteligentnih senzora, aktuatora i kontrolera za slobodno BUS povezivanje. Komunikacija se vrši s orijentacijom na objekat preko takozvane standardne mrežne varijable (SNVT). One su opisane u objavljenom Functional profile: pump controller 8120.

Prednosti:

  • Svetski ujednačeni BUS standard
  • Mala potreba za žičanom instalacijom kod slobodne BUS topologije

Projektovanje nezavisno od proizvođača: LON to čini mogućim

LON je komunikacioni sistem koji dozvoljava vertikalnu komunikaciju između svih nivoa automatizacije, ali i omogućava slobodnu mrežnu toplogiju s dvožičnim sredstvom za prenos podataka TP/FT10. Putem LON-a su uvedeni profili koji dozvoljavaju projektovanje nezavisno od proizvođača.

Direktno umrežavanje proizvoljnih uređaja

LON je svesno zasnovan na principu decentralizacije. On dozvoljava direktno umrežavanje proizvoljnih uređaja bez hijerarhije u mreži. Pomoću definicije više tipova sredstava za prenos podataka i korišćenjem broja unutar mreže mogu se realizovati i kompleksne aplikacije čak i van granica sredstva za prenos podataka. Logičke veze između mrežnih varijabli generišu se alatom za projektovanje i čuvaju se u bazi podataka namenjenoj projektu. Za zajedničku primenu proizvoda različitih proizvođača brine se definicija aplikacijskih profila.

LON funkcijski profil dozvoljava primenu u mnogobrojne svrhe

Wilo rešenja se zasnivaju na LON funkcijskom profilu 8120 za pumpe. Pri tome pumpni objekat u LON-u predstavlja uvek pumpni sistem. Ne igra nikakvu ulogu da li je priključena pojedinačna pumpa, dupleks pumpa ili instalacija s više pumpi. U nastavku možete naći pojedinosti o pojedinačnom Wilo LON povezivanju i dokumenaciju potrebnu za projektovanje.

Opis

Serije

  • Serija Stratos/Stratos-D/Stratos-Z

Serije

  • Serija IP-E/DP-E
  • Serija IL-E/DL-E - Serija Economy MHIE
  • Serija Multivert MVIE
  • Serija Helix VE

Serije

  • Serija Wilo-Comfort CO.... /CC
  • Serija Wilo-Comfort COR.... /CC
Podelite s drugima

LON

Pioneering for You